Dark Light

‘’Een Franse auto? Nee, dat moet je niet doen.’’ Vroeger werd vaak gezegd dat Franse auto’s zoals de Renault en Peugeot het minst betrouwbaar waren. Gelukkig zijn we een aantal jaar verder maar nog steeds hebben mensen twijfels over dit soort auto’s. Echter, is dit nergens voor nodig. Hieronder lees je hoe het precies zit met Franse auto’s en hun betrouwbaarheid.

Comeback

Een aantal jaar geleden ging het een stuk slechter met de Franse auto’s. Toch hebben de Franse auto’s een heuse comeback gemaakt en ze zijn weer terug van weggeweest. Ze worden nu zelfs gezien als een van de beste auto’s wereldwijd. Massaal gaan deze auto’s over de toonbank, of ze nu voor particulieren worden gekocht of worden geleaset op basis van bijvoorbeeld financial lease. Mensen worden stiekem weer een beetje fan van Franse auto’s.

1 Franse auto’s zijn goedkoop

Een nieuwe Peugeot is een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld een nieuwe Opel. Een Renault Trafic lease je bijvoorbeeld al vanaf 149 euro per maand. Voor dat bedrag kun je eindeloos genieten van een soepele versnellingsbak, ontzettend veel laadruimte én je zult verstelt staan hoe weinig brandstof hij verbruikt. Je hoeft dus niet veel geld uit te geven om te rijden in een spiksplinternieuwe auto die er ook nog eens goed uitziet.

2 Een uniek uiterlijk

Franse auto’s hebben allemaal een uniek design. Vooral wanneer je opvallend over de weg wil sjezen kom je al gauw uit bij een Franse auto. Ook zijn oldtimers goedkoop geworden maar je rijdt alsnog rond in een auto met een fraai uiterlijk. Neem bijvoorbeeld de allereerste Renault Twingo: deze zijn goedkoop in aanschaf en nog steeds leuk om te zien. Bovendien zijn dit nog steeds goede stadsauto’s. Ben jij al overgehaald?

3 Comfort waar je u tegen zegt

Franse auto’s staan bekend om het hoge comfort en dat is nog steeds een punt waar de autoproducenten zich op willen onderscheiden. En dat lukt aardig, want de vering van deze auto’s zijn soepel waardoor het lijkt alsof je over de weg zweeft. Dit is echter niet alleen van deze tijd maar dit was vroeger ook al heel belangrijk. Zo moest de Deux Chevaux een mandje eieren achterin dragen en over het land van een boer rijden. De eieren mochten niet breken wanneer de auto over de hobbelige weg reed. En de auto slaagde de test met vlag en wimpel: de eieren bleven heel. Of je nu een klein autootje wil aanschaffen of een bedrijfsbus die jou een betrouwbare rit bezorgd: een Franse auto zal jou voorzien van genoeg comfort en rijplezier. Neem bijvoorbeeld de fijne Renault Master, met een enorme laadruimte en een prettige rijligging. De Renault Master lease je al vanaf 159 euro.

Related Posts