Dark Light

Tweedehands kleding heeft veel voordelen. Het is beter voor het milieu, het is meestal goedkoper én er zitten vaak een boel unieke items tussen. Wel is het belangrijk om te letten op een aantal zaken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Hieronder lees je meer.

1. Check de kwaliteit

We snappen dat je meteen verliefd bent wanneer je een paar tweedehands exclusieve sneakers ziet. Toch is het belangrijk om te controleren op de kwaliteit en de staat van het product. Tweedehands kleding is namelijk al gedragen en de kans is dus aanwezig dat er bijvoorbeeld een vlekje op zit. Controleer daarom op gaatjes, vieze vlekken en slijtages. 

2. Let op de maat

Herken je dat probleem dat het per winkel verschilt of je voor een M of een L moet gaan? Dit probleem heb je natuurlijk ook bij het kopen van tweedehands kleding. Wanneer je een vintagewinkel bezoekt is het dus een aanrader om eerst jouw kleding aan te passen voordat je het koopt. Ook kun je natuurlijk een maatje groter kopen wanneer je de oversized-look wil krijgen. Als het om schoenen gaat kun je meestal wel jouw eigen maat aanhouden, maar passen kan natuurlijk nooit kwaad. 

3. Ga voor een item dat je zeker zult dragen

In tweedehands winkels en online vind je allerlei items dat stuk voor stuk parels zijn. Ga daarom op zoek naar kledingstukken die het investeren waard zijn en die je zeker wil dragen in het dagelijks leven. Ook zul je aardig wat items vinden van bekende merken zoals Louis Vuitton, maar ook accessoires zoals een Prada tas.

Tweedehands kleding is meestal al een paar jaar oud. Het kan dus zijn dat deze niet meer aansluiten op de trends van tegenwoordig, maar deze trends kun je dan ook beter achterwege laten. Je moet jouw eigen stijl achternagaan en bovendien zijn de meeste tweedehands kledingstukken tijdloos. Zo kan-ie nog een aantal jaren mee.

5. Koop kleding voor het aanstaande seizoen

Een Moncler bodywarmer zul je niet zo snel tegenkomen in een vintagewinkel wanneer de zomer aanbreekt. Ga dus pas op zoek naar een winterjas wanneer we in het juiste seizoen leven, want op dat moment worden die items pas populair en zal het aanbod dus groter zijn bij de webshops en winkels. Als jij zelf tweedehands kleding wil verkopen is dit ook een goede tip om aan te houden.

Related Posts