Dark Light

Massaal trekken talloze toeristen naar de Belgische Ardennen om daar hun vakantie te vieren. Daar gaan ze de natuur ontdekken, wandelingen maken of steden bezoeken. Al met al valt er veel te beleven in de Belgische Ardennen. We snappen daarom goed dat dit jouw volgende vakantiebestemming wordt. Maar, wat valt er dan daadwerkelijk te zien? Hieronder sommen wij voor je op wat je doen kunt én zien in dit prachtige stukje België.

1. La Roche-en-Ardenne

Een van de bekendste bezienswaardigheden Belgische Ardennen is La Roche-en-Ardenne. Zo wordt de stad ook wel de parel van de Ardennen genoemd. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de charmes van de stad. Het heeft een oud centrum, wordt omringd door mooie natuur en bovendien heeft het een kasteel dat je kunt bezoeken. Zo is het voor cultuur-, geschiedenis- én natuurliefhebbers een perfecte plek om eens bij langs te gaan. Je vindt de stad aan de oever van de rivier de Ourthe. Dat biedt een prachtig uitzicht.

2. Spa

Spa is het dorpje waar het gelijknamige watermerk is ontstaan. Al eeuwenlang trokken namelijk massa’s met mensen naar de stad om daar het water te bezoeken. Het werd daarom een rijke stad waar veel grote huizen werden gebouwd. Deze stad kun je tot op de dag van vandaag nog steeds bezoeken. Bovendien is Spa een populaire stad, vooral onder de Formule 1-liefhebbers. Spa is namelijk de stad waar je het circuit van Francorchamps kunt bezoeken.

3. Durbuy

Het allerkleinste stadje van België – of eigenlijk zelfs van heel de wereld – is Durbuy. Het is daarom een schattig dorpje waar je zo doorheen bent, maar dat betekent niet dat je het stadje hoeft over te slaan. Het is namelijk zeker wel een aanrader om Durbuy even te bezoeken. Het is een middeleeuwse stad wat je nog goed terug kunt zien. Denk daarbij aan smalle steegjes en oude gebouwen. Beklim ook zeker de uitkijktoren, want vanaf daar heb je prachtig uitzicht.

4. Wandeling langs de Ninglinspo

De Ninglinspo is een bergrivier. Het is de enige bergrivier van België, wat betekent dat je hier prachtige wandelingen langs kunt maken. Vooral voor natuurliefhebbers is dit een waar uitje. Zo heb je een route van zes kilometer waar je ongeveer drie uur over doet. Je komt langs riviertjes, bosrijke gebieden, watervallen, hebt uitzicht op de prachtige rotsen en je steekt over via houten bruggetjes. Deze wandeling is overigens ook geschikt voor kinderen. Bovendien zijn er nog veel meer wandelingen in de Ardennen die je kunt volgen die de moeite waard zijn. Dat is immers waar dit gebied bekend om staat.

5. Plopsa Coo

Ben jij van plan om met de kinderen naar de Ardennen te gaan? Dan is een uitje naar Plopsa Coo een aanrader. Plopsa Coo is namelijk een pretpark waar alle kinderen zich prima kunnen vermaken. Bovendien is het pretpark dicht in de buurt van de watervallen van Coo. Deze watervallen zijn al een attractie op zich en kun je gewoon gratis bezoeken. Vooral wanneer het gaat regenen zijn de watervallen extra mooi. De watervallen worden dan breder en zijn daardoor een groot spektakel.

6. Bezoek de kastelen van de Ardennen

In de Ardennen kun je heel wat kastelen vinden. Dit is voor geschiedenisliefhebbers leuk, maar eigenlijk zal iedereen wel zijn of haar ogen uitkijken. Zo moet je zeker een bezoekje brengen aan de abdij van Orval. Helaas werd deze abdij in de zeventiende én achttiende eeuw verwoest. In de twintigste eeuw werd er een nieuw klooster gebouwd. Dan heb je in het dorpje Ovifat nog de Reinhardstein Burcht. Een deel van deze burcht is zelfs nog bewoond. En wist je dat deze burcht onderdeel mocht zijn van ‘Het Huis Anubis’? Daarnaast zijn er nog tálloze andere kastelen te zien in de Ardennen: eigenlijk zijn ze allemaal wel de moeite waard om te bezoeken. Ze hebben namelijk allemaal wel iets magisch!

7. De Hoge Venen – Eifel

Om ook van de natuur te genieten ben je in de Ardennen op de goede plaats. Zo heb je het natuurpark de Hoge Venen – Eifel. Het natuurpark kent een prachtig wandelgebied waarbij je langs bossen, moerassen en heide komt. Je kunt er zelfs overnachten aangezien het gebied heel groot is. Bovendien kun je ook fietsroutes volgen in het natuurpark. Daarnaast kun je ook heel wat dieren spotten. Zo is dit de plek waar je de laatste groep auerhoenen kunt zien. Ook kun je met wat geluk bijzondere dieren zien, zoals de zwarte ooievaar, wilde kat en de oehoe.

8. Grotten van Han

De Ardennen zijn niet alleen indrukwekkend bóven de grond, maar ook onder. Zo heeft de Ardennen een van de grootste grottenstelsels van Europa. Het is ongeveer 250 hectare groot en je kunt de grotten op meerdere manieren bewonderen. Je kunt een route van zes kilometer lopen, maar je kunt ook zelfs op een bootje varen. Door de grotten loopt namelijk een riviertje. 

Related Posts