Dark Light

Het is altijd de belangrijkste vraag van het jaar: welke club wordt er dit jaar kampioen? De laatste jaren lijkt Ajax een gat te hebben geslagen met de rest. Toch zijn er genoeg redenen om te denken dat ook andere teams een kans maken om de schaal omhoog te houden aan het einde van het voetbaljaar. Wedden op voetbal is daarom ook spannender dan ooit. Heb je het goed, dan kan je weleens heel veel eraan gaan verdienen. Het is alleen wel goed om te weten wat de redenen zijn om voor bepaalde teams te kiezen.

De sterkste selectie

Inzetten op Ajax is natuurlijk interessant omdat dit in recente jaren de ploeg is geweest die de sterkste selectie op de been kon brengen. Het was niet alleen zo dat het in Nederland een sterke ploeg was. Ook in de Europese toernooien kon de ploeg wel heel lang mee en kon het grote teams verslaan. Het is dus ook niet gek dat je een goede kans maakt om te winnen als je op de Amsterdammers inzet als de winnaar van de titel in dit voetbal jaar. Ze zijn bovendien ook weer sterker geworden met goede nieuwe spelers.

Het groeiende team

Betekent dit dat je je geld kwijt bent als je niet op Ajax inzet? Gelukkig is dat niet het geval. Een belangrijke uitdager is namelijk ook wat sterker geworden. Het gaat natuurlijk over PSV. Die club heeft de selectie goed bij elkaar weten te houden, waardoor ze konden groeien. Bovendien hebben ze een paar goede aankopen gedaan om de zwakke plekken alleen maar beter te maken. Dat betekent dus dat de kans dat ze goed voor de dag komen alleen maar groter is geworden. Dat maakt PSV dus ook een belangrijke uitdager die weleens kan gaan verrassen in de strijd.

Een nieuwe start

De bookmakers zijn ook enthousiast over Feyenoord. De Rotterdammers zijn namelijk helemaal opnieuw begonnen. Ze hebben een nieuwe trainer, veel jonge spelers en een aantal gerichte aankopen om het team compleet te maken. Ze willen een heel nieuw type voetbal gaan spelen en hopen daarmee de grote teams van Nederland een lastige tijd te kunnen bieden. De voortekenen zijn in ieder geval goed, dus er is voldoende kans dat Feyenoord het ook over langere periode vol kan houden. Dat maakt het dus zeker ook de moeite waard om ze in de gaten te houden voor het kampioenschap.

De andere teams

Hoe zit het dan met de andere teams die in de eredivisie spelen? Natuurlijk zijn de kansen voor die teams wat kleiner. Het is AZ en FC Twente weleens gelukt om kampioen te worden, maar dat is wel alweer meer dan tien jaar geleden. De laatste jaren zijn vooral FC Utrecht en Vitesse ook ploegen die bovenin mee kunnen komen. Of ze nog een stap kunnen zetten en echt voor de titel kunnen gaan, dat valt nog te bezien. Al is dat natuurlijk niet uitgesloten. In Engeland werd niet zo lang geleden Leicester City kampioen en in Frankrijk lukte het FC Lille in het seizoen 2020-2021.

Spannend tot het eind

Het is door te gokken bij de bookmakers natuurlijk ook spannend tot het eind of je er iets aan overhoudt. Omdat het voetbalseizoen heel lang duurt, is het vaak zo dat je je aandacht wat kwijt kan raken na enkele weken. Wanneer je er echter op hebt ingezet en het je dus ook wel wat kan opleveren, is het alleen maar spannender om alles te blijven volgen. Dit kan je natuurlijk ook in andere competities en sporten doen. Zo maak je het kijken van wedstrijden dus ook alleen maar nog leuker om te doen.

Related Posts